Amazing

Popkoor Amazing Nieuwegein is opgericht in maart 2000. We zijn gestart met een ledenaantal van 120. Intussen is het aantal leden afgeslankt tot ruim 80. We zijn een gemengd koor dat is ingedeeld in stemgroepen. Veel nummers zijn ingestudeerd met 6 stemgroepen, maar dit jaar zijn we ook begonnen met het instuderen van nummers in 4 stemgroepen.

Ons repertoire bestaat uit popmuziek van de jaren 60 tot nu. Zowel Engels- als Nederlandstalig. Onze dirigent is Peter van Lonkhuijsen. Naast het leiden van onze repetities en het dirigeren van ons koor tijdens optredens, maakt Peter ook de arrangementen van de nummers die wij zingen. Meer informatie over Peter vind je op zijn eigen website

Naast kwaliteit staat gezelligheid bij ons koor hoog in het vaandel. Ben je geïnteresseerd om lid te worden en ben je tussen de 18 en 54 jaar? Dan nodigen we je van harte uit om eens een keer te komen kijken om sfeer te proeven. Je kunt je hiervoor aanmelden via de contactpagina. Als je na deze sfeerproef avond nog steeds enthousiast bent kun je de eerstvolgende repetitie een stemtest doen. De stemtest wordt door onze dirigent, in de pauze, afgenomen. Je mag hiervoor zelf een nummer uitkiezen.

De oorsprong : Een droom wordt werkelijkheid

`Zou het niet geweldig zijn om een popkoor te beginnen in Nieuwegein?` Wat begon als een droom van vier vriendinnen werd na een oproepje in de krant werkelijkheid. Maar liefst 250 mensen meldden zich aan voor een workshop, om te ervaren hoe leuk zingen in een popkoor is. Die avond op 8 maart 2000 is de oprichting van Popkoor Amazing een feit.

Er wordt gestart met 130 leden, de rest van de mensen moet helaas op de wachtlijst. Met de methode van MMM en de bevlogenheid van de toenmalige dirigent Peter Elbertse zette Amazing zich binnen korte tijd op de Nieuwegeinse kaart. Popkoor Amazing doet zijn naam eer aan en komt verbazend snel tot goede optredens. Na enkele maanden hard repeteren staat het koor al op 23 september voor het eerst op de planken tijdens Lekart in Culemborg. Het eerste zelf georganiseerde concert vind plaats op 26 november in De Kom in Nieuwegein. Zowel het middag- als avondconcert zijn dan geheel uitverkocht.

Scroll Up